vrijdag 16 november 2012

Thema: pret in bad!

12 november 2012 - 16 november 2012Toen we maandag in de klas kwamen was Sam heel vuil! We besloten om hem te wassen. We bekeken wat we allemaal nodig hadden. Natuurlijk moesten we eerst zijn kleren uitdoen. Daarna mochten we hem om de beurt inwrijven met een washandje en zeep. Mmmm wat rook hij lekker na zijn badje! :-)
We mochten ook ons badspeelgoed tonen aan elkaar en ermee spelen in de waterbak! Wat een succes!
We mochten bellen blazen in verf met water en schuim. Dit vonden wij super leuk! De juf legde er een blad op met een bad zodat de bellen afgedrukt werden op het blad. Het eindresultaat was prachtig!
We leerden ook nog een nieuw liedje:
En terwijl we dit liedje zongen mochten we ons wassen met een vochtig doekje.

Dinsdag moest Sam heel hard niezen! We gaven hem snel een zakdoek en Sam snuitte heel hard zijn neus. Dat was lachen!
We leerden ook onze neus snuiten met behulp van een stappenplan:
Dit lukte ons al heel goed!Eerst mochten we blazen met onze mond, daarna moesten we onze mond dichtdoen en door onze neus blazen op een spiegeltje zodat we de damp zagen van onze adem. Tenslotte mochten we dit proberen in een zakdoekje!
We hadden onze eigen zakdoek meegenomen en mochten deze mooi versieren met textielstiften. (Best eerst even strijken vooraleer te wassen!)
We gingen ook turnen met juf Nele!

Woensdag leerden we onze handen wassen. Eerst zeep op onze handen doen, goed wrijven, afspoelen in het water en afdrogen met een handdoek.
We mochten ook met onze handen dansen op muziek in verf en schuim. Daarna mochten we met onze vingers een tekening maken in de verf en de juf drukte dit af op een blad papier.
We oefenden ook al een keer voor het dansje voor het grootoudersfeest!

Donderdag leerden we ons versje al voor oma en opa zodat we het tegen volgende week goed kennen! We oefenden ook nog eens ons dansje en speelden natuurlijk ook in de hoekjes! We gingen ook turnen met juf Nele.

Vrijdag keken we naar een prentenboek op de computer van Anna die haar tanden poetst. Wij hadden ook onze tandenborstel en tandpasta meegebracht en wouden dit vol trots tonen! Daarna mochten we onze tanden poetsen! Dit lukte ons al heel goed hoor! Tandpasta op de tandenborstel doen, tanden goed poetsen overal en spoelen met water.
We mochten ook schilderen met tandenborstels! (Deze werkjes waren nog nat en krijgen jullie maandag mee naar huis.)

Deze week zit er weeral op! Vanaf volgende week zal juf Barbara allerlei leuke dingen doen met onze kapoenen rond het thema schoenen!

Geen opmerkingen: